Αόρατη Ορθοδοντική

Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για να αποκαταστήσουμε ορθοδοντικές ανωμαλίες χωρίς σιδεράκια αλλά με τη χρήση λεπτών διάφανων ναρθήκων. Τοποθετούμε τους νάρθηκες με την σειρά που υποδεικνύει ο θεράπων ιατρός ώστε να μετακινηθούν τα δόντια στην επιθυμητή θέση. Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται για άτομα, κυρίως ενήλικες, που επιθυμούν να βελτιώσουν το χαμόγελο τους.To οδοντιατρείο μας συνεργάζεται με πιστοποιημένο ορθοδοντικό εργαστήριο που χρησιμοποιεί την τεχνική Clear Aligner.

Ποια είναι τα στάδια της θεραπείας

Η πρώτη επίσκεψη
Κατά την διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, λαμβάνεται υπόψη το ιστορικό του ασθενή, γίνεται λήψη φωτογραφιών, ακτινογραφιών και αποτυπωμάτων για τα εκμαγεία μελέτης. Στο επόμενο ραντεβού παρουσιάζεται ψηφιακά η νέα θέση και σύγκλειση των δοντιών, ακριβώς όπως θα είναι μετά το τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας.

Κατασκευή ναρθήκων
Ξεκινώντας, κατασκευάζονται οι πρώτοι εξατομικευμένοι νάρθηκες σε συνεργασία με εξειδικευμένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια, πιστοποιημένα από τις εταιρείες που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό, όπως είναι η Clear Aligner.

Λήψη του πρώτου σετ ναρθήκων
Στην πρώτη συνεδρία λαμβάνεται το πρώτο σετ από νάρθηκες, οι οποίοι εφαρμόζονται στο στόμα και αλλάζουν περίπου ανά εβδομάδα σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας. Ο κάθε νάρθηκας που εφαρμόζεται μετακινεί ελάχιστα τα δόντια μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και χαμόγελο που θέλουμε.

Διάρκεια Ορθοδοντικής θεραπείας
Ο χρόνος της θεραπείας εξαρτάται από τη βαρύτητα του κάθε περιστατικού. Ο μέγιστος όμως χρόνος θεραπείας είναι οι 14 μήνες.

Πλεονεκτήματα της αόρατης ορθοδοντικής

  • Οι νάρθηκες κατασκευάζονται από διαφανές υποαλλεργικό ακρυλικό και εφαρμόζουν με ακρίβεια στην επιφάνεια των δοντιών, καθιστώντας τους πλήρως αόρατους
  • Μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και γρήγορα όταν υπάρχει μια σημαντική επαγγελματική ή κοινωνική υποχρέωση
  • Δεν επιβαρύνουν τη στοματική υγιεινή, καθώς ο ασθενής μπορεί και πρέπει να τους αφαιρεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά τα γεύματα, να τους καθαρίζει ταυτόχρονα με τη στοματική υγιεινή του στόματος
  • Η περίοδος προσαρμογής του κάθε νάρθηκα ανέρχεται στις 2-3 ημέρες, κατά τα οποίες υπάρχει η αίσθηση μιας ελαφριάς πίεσης, αλλά οποιαδήποτε πιθανή ενόχληση παρέρχεται μετά την πάροδο των 3 ημερών

 

Περιορισμοί της αόρατης ορθοδοντικής

Οι διαφανείς νάρθηκες δεν μπορούν να διορθώσουν όλες τις ορθοδοντικές ανωμαλίες, παρόλα αυτά, επιτυγχάνουν με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα να διορθώσουν μεγάλους συνωστισμούς και αραιοδοντίες.