Χειρουργική θεραπεία Περιοδοντίτιδας

Στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιπτώσεων η μη χειρουργική θεραπεία αρκεί για ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δύο μήνες μετά τη συντηρητική θεραπεία γίνεται η πρώτη επανεξέταση και αξιολογείται το αποτέλεσμα της.

Εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υγεία των περιοδοντικών ιστών, κυρίως σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου, μπορεί να χρειαστούν χειρουργικές επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία.

Στόχος της χειρουργικής θεραπείας είναι η καλύτερη πρόσβαση σε δυσπρόσιτες περιοχές για την αφαίρεση των μικροβιακών εναποθέσεων, η ελάττωση του βάθους των υπολλειματικών θυλάκων, η διευκόλυνση της εκτέλεσης σωστής στοματικής υγιεινής από τον ασθενή και η αναγέννηση των περιοδοντικών ιστών. Η τελευταία διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών μεμβρανών, οστικών μοσχευμάτων ή πρωτεϊνών που βοηθούν την φυσική ικανότητα του οργανισμού να αναγεννά το οστό και τους υπόλοιπους περιοδοντικούς ιστούς.

Smile Dental Care | Χειρουργική θεραπεία Περιοδοντίτιδας
Φάση Επανελέγχων

Σε αυτή τη φάση της περιοδοντικής θεραπείας ο ασθενής επανέρχεται στον Περιοδοντολόγο 2-4 φορές το χρόνο για αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της θεραπείας και πιθανή παρέμβαση σε έξαρση της νόσου.