Θεραπεία άφθας και έρπητα με Laser

Η άφθα είναι ένα έλκος (πληγή) που έχει συνήθως στρογγυλό ή ωοειδές σχήμα, διαμέτρου 1-2 μέχρι και 6 χιλιοστά. Μπορεί να εμφανίζεται μεμονωμένη, ή ως πολλαπλές άφθες κυρίως στα χείλη, τα μάγουλα, τη γλώσσα και τον ουρανίσκο και είναι αρκετά επώδυνη. Για τη θεραπεία της άφθας συνήθως μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν αλοιφές με αναλγητική δράση, στοματικά διαλύματα χλωρεξιδίνης, και gels κορτικοστεροειδών.

Ο επιχείλιος έρπητας από την άλλη μεριά, είναι μια μόλυνση που οφείλεται σε ιό, ο οποίος μεταδίδεται με δερματική επαφή και παραμένει στον οργανισμό μας. Συνήθως εμφανίζεται γύρω από το στόμα, τα χείλη, στα βλέφαρα και μερικές φορές και στα ούλα καθώς και τον βλεννογόνο του στόματος.

Στα συμπτώματα συγκαταλέγονται ο πόνος και η φαγούρα στη περιοχή της πληγής. Ο έρπητας μπορεί να εκδηλωθεί με μορφή φυσαλίδων, που μέσα σε λίγες μέρες εξελίσσεται σε επώδυνες ελκωτικές πληγές και επουλώνεται μετά από 10-14 περίπου μέρες. Υπάρχει η πιθανότητα επανεμφάνισης του έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα.

Στο οδοντιατρείο μας εφαρμόζουμε τη θεραπεία αποκλειστικά με τη χρήση του διοδικού Laser Triplo της Medency, με άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα.

Η τεχνική είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να γίνει αναισθησία. Η χρήση του Laser όχι μόνο δεν προκαλεί πόνο, αλλά επιπλέον εξαφανίζει και τον πόνο που προϋπήρχε.

Σε 3-4 ημέρες δεν υπάρχει κανένα σημάδι στο στόμα. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης laser είναι πως το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μόνιμο, καθώς αργεί πολύ να υποτροπιάσει.